dijous, 22 de maig del 2008

GUANYEM TEMPS, PER SER COMPETITIUS


Deia un company nostre que el temps no sempre és tan dilatat com semblava i, podríem afegir-ne que resulta inversament proporcional al nombre de coses que volem fer-ne. És per aquest motiu perquè tenen tan d'èxit el treball en equip -que no el treball en grup- i la delegació de tasques -que no de responsabilitats- entre les noves formes d'organització del treball en les organitzacions modernes i competitives.

Amb la configuració del treball en equip les sinergies resolutives, al si de la cultura de treball en col·laboració, es produïxen com a pauta habitual de l'activitat i on l'equip manté una productivitat major a la suma dels seus membres. Expressant-ho d'altra manera, per la mateixa quantitat de temps augmenten el nombre d'unitats produïdes, o mantenint constant la producció el temps requerit és menor.

Pel que fa a la delegació de tasques, també podem guanyar temps o alguna cosa semblant. Si acordem amb un col·laborador la realització d'una activitat en temps i forma, d'entre aquelles que són executables per nosaltres, en aquestes circumstàncies disposem de més temps, ben bé no en el curt termini, però sí en períodes majors.


Tant en una solució com en l'altra, l'element central és el factor humà qualificat, tan en coneixements teòrics -titulació acadèmica adequada- com pràctics, adquirits amb l'experiència en el lloc de treball. Però amb això, molt important si més no, resulta insuficient. També necessitem persones amb molta capacitat d'adaptació, persones amb un lideratge efectiu, persones que sàpien orientar els seus esforços i els dels col·laboradors a la consecució dels objectius estratègics de la corporació. A més a més, precisem de persones amb capacitat d'anàlisi de l'entorn i de determinació de les tendències del mercat, anticipant-se als canvis i amb actituds positives cap ell en el si de l'organització.

Demanem massa? Sincerament, pense que no. I la meua experiència em demostra que així és. Amb una bona direcció estratègica dels recursos humans, no importa el sector ni la dimensió de l'empresa, aquest són reptes que es poden aconseguir.